Naivisti palkkasi Taidestudioonsa viisi virtuaaliassistenttia mutta riittääkö kaikille töitä? Kåira
Home » Taiteilija työhuoneella » Naivisti palkkasi Taidestudioonsa viisi virtuaaliassistenttia mutta riittääkö kaikille töitä?

Naivisti palkkasi Taidestudioonsa viisi virtuaaliassistenttia mutta riittääkö kaikille töitä?

posted in: Taiteilija työhuoneella

Mietin naivistin Taidestudiossa sitä, miten voisin parhaiten esitellä lukijoille mitä naivistisen taiteen ja ylipäätään taiteen tekemisessä on sitä ydintä? Mitä taidenäyttelyissä esitellään? Mikä juttu on keräillä taidetta?

Keksin tähän idean ja tässä sen toteutus: Esittelen teille tässä Taidestudion henkilökunnan, palkkasin samantien viisi virtuaaliassistenttia, niin että jokaiselle sektorille on oma vastuuhenkilönsä. Ja minä, itse naivisti-Kåira, tämän firman CEO, pidän langat käsissäni ja jöötä näille kaikille, että hoitavat hommansa mallikkaasti.

 

Tuleva Verkkotaidekouluni vielä tarvitsee muutaman virtuaalityöntekijän mutta palaan heidän rekrytointiinsa myöhemmin.

 

 

Naivisti ideoi Taidestudioonsa viisi virtuaaliassistenttia mutta mitä he tekevät?

 

Kirjoittaminen ja maalaaminen ovat minulle samaa luovaa työtä, toimin vain eri välineillä. Kun on aika kirjoittaa blogitekstejä, muutaman kerran kuukaudessa tai jos tapahtuu jotakin mullistavaa taiteen kentällä, sitten useamminkin, on  kirjoittajakumppaninani Nekka-Heluna, tittelinä Art assistant. Pyrimme kaikessa keskustelussa ratkaisemaan tai kehittelemään jotakin asiaa eteenpäin.

Nekka-Heluna on leppoisa ja luova ratkomaan kaikenlaisia ongelmia, jos ei muuten niin pitämällä pienen märehtimistauon.

 

"Nekka-Helunan slogan on: Luovuus kukkii levossa!"

 

 

Taidekritiikistä jyvälle!

 

Kun blogin aihepiirinä on taidekritiikki, silloin annan kynän ja näppiksen Kerttu Elvarille, jolla on huikea kyky löytää jyvät akanoista. Kertun rooli on taidekriitikko.

Kerttu ottaa hanakasti kantaa taidemaailman tapahtumiin ja kommentoi niitä katsellen omasta makaroniputkestaan. Kerttu Elvarilla on mielikuvitusta nähdä taiteessa uusia muotoja, nostaa ne esille ja muuttaa tapaa katsoa taidetta, luoda uusia luokkia, käsitteitä, sanontoja. Sen silmillä on toisinkatsomisen kiikarit ja luetan kanalla erilaista taidefilosofioita ym. jotta saisin itsekin niistä paremmin selvää.

 

"Niipä Kerttu Elvarin slogan on: Missä jyvä?"

 

 

Näyttelykiertueet ja extrat!

 

Kuka pitää huolta teoksistani, virtuaalinäyttelyistä, uutuuksien esittelystä? Hän on Hana Hossu, galleriavastaava, Studio manager.

 

Hän hoitaa ystävällisesti ja lempeästi teosesittelyt Taidestudiollani. Hän esittelee gallerian uutuudet, missä näyttelyssä teokset ovat, esittelee nämä näyttelyt, kuraattorit, näyttelypaikkakunnat.

 

Hän haluaa oppia tuntemaan asiakkaat ja suosittelemaan heille näyttelykäyntejä ja taiteilijatapaamisia. Hän myös kuuntelee korvat höröllä asiakkaiden toivomuksia ja ideoita. Hän saa asiakkaat viihtymään taiteen parissa. En tulisi toimeen ilman toimeliasta Hana Hossua, joka ehtii joka paikkaan.

 

"Hana Hossun slogan on: Taide tekee kodin!"

 

Kerään koska voin!

 

Sitten onkin aika siirtää huomio taiteen keräilijöihin. Ja tilanteen vaatiman arvokkuuden vuoksi henkilökuntani jäsen pukeutuu arkenakin frakkiin, tässä esittelen teille,  Pikseli Piekäinen, keräilyvastaava, collectors`assistant.

 

Hänelle on luonteenomaista tuo arvokkaiden tavaroiden tunnistaminen ja keräily, että tein päätöksen palkata hänet silmänräpäyksessä. Hän antaa keräilyvinkkejä, seuraa alan uutisia lehdissä, ja antaa tietoa keräilijöiden hankinnoista. Hän avustaa minua omankin kokoelmani kartuttamisessa. Pikseli Piekäinen tietää, miten tärkeää taiteilijalle on saada keräilijöiden huomio. Piekäinen järjestää keräilijöille ensiostomahdollisuuksia ym. ja hoitaa kaikki teosmyyntiasiakirjat aina mallikkaasti kuntoon.

 

"Pikseli Piekäisen slogan on: Tämä tulee mulle!"

 

 

Verkkokaupan säätäjä!

 

Tässä Taidestudiossa on myös oma verkkokauppaosasto, jonka tuotevastaavana toimii jokapaikan höylä, Korho-Virtanen. Tämä kaikinpuolin pätevä Killinkosken porvari- ja kauppakoulun käynyt Korho-Virtanen osallistuu verkkokaupan tuotteiden hankintaan,  esittelyyn ja markkinointiin. Hän esittelee ja kertoo tuotteista, mitä ne ovat, mitä niillä tehdään, miten sinä voit käyttää niitä, mikä onkin hyödyllinen tieto.

 

Hän keksii tempauksia ja hassutuksia. Samalla hän kuuntelee yleisön ideoita, koska niissä on usein jujua ja ideaa. Hän sujauttaa verkkokaupan lähetyksiin tilausten mukaan Kiitos kaupoista kirjeen, käpälänjäljellä ja nimmarilla, joka on  pientä ja pyöreää.

 

"Korho-Virtasen slogan on: LMK eli Let Me Know – kerro mulle!"

 

 

 

Miten työvuorot jaetaan?

 

Siinäpä he ovat.  Mutta mitäs minä sitten teen? Teen taidetta ja taiteen koekappaleita. Kirjoitan blogiin kolmesta aihepiiristä, ensimmäinen on taiteilijan työ ja avustajana on Nekka-Heluna. Se sisältää juttuja teosten ideoinnista, kehittelystä, ratkaisuista, tekotavoista, kahvinjuonnista. Kaikkea itse taiteilijuuteen liittyvää, sisäistä ja ulkoista. Myös kirjoitan naivistin taiteilijauralle lähtemisestä, eli puhuttelen heitä, ketä kiinnostaa ryhtyä itse naivistiksi ja maalaamaan. Blogitekstit rakennan mahdollisimman ikivihreiksi.

 

Toinen aihepiiri on taidekritiikki, jossa avustaa Kerttu Elvari. Kolmas aihepiiri on taiteen keräily ja oman kokoelman hankkiminen, herra Piekäinen avustaa artikkeleissa.

Uutiskirjeen tilaajat saavat terveisiä minun lisäkseni Korho-Virtaselta, hänellä on oma pieni uutispalstansa. Uutiskirje muovautuu aina uutistilanteen ja asian mukaan ja jaan siellä vain tilaajille tulevaa ajankohtaista ja muuttuvaa materiaalia, jota ei saa muualta.

 

Toivotan blogini pariin kaikki naivistisesta taiteesta kiinnostuneet, seuraajat ja fanit, taiteen keräilijät, naivistin urasta haaveilevat, toivotan galleristit ja kuramoottorit tervetulleiksi visiitille. Tilaamalla Naivistin uutiskirjeen tulee kootusti kaikki herkut sinulle kotiinkannettuna, suoraan sähköpostiin!

 

Kippis, tästä se alkaa! Virtuaaliskoolaus kanssasi tälle startille, olkoon yhteinen matkamme pitkä ja riemukas!

 

Vielä jatkossa tulee lisää virtuaalihenkilökuntaa Verkkotaidekoulun opetukseen, dialogi-apuopettaja ja opinto-ohjaaja. Mutta se on jo toinen tarina, joka kerrotaan myöhemmin. Ensin laitetaan tämä firma käyntiin.

 

 

 

  1. Nimetön
    |

    Mukavaa.

Vastaa